Silltårta är för mig ett måste på Påsk. Men nu med egenbakad kavring som gjorde botten gluten, spannmål och mejerifri. Se recept Bröd. Tårtfyllningen är också utan mejerifri. Så här gjorde jag
Recept
200gr kavring som fått lufta sig och bli lite torr
75 gr kokosolja
Fyllning
1 burk matjesill
1-2 ansjovisfileer
1/2 rödlök
1dl av det vita fasta från kokosmjölken.
3dl äggmjölk se recept under Ägg eller Dryck ( men ha i 2 ägg istället för 1 till mängden vatten i receptet)
4st gelantinblad
1msk spad från matjesillen( valfritt)
Salt
Svartpeppar
Smält kokosoljan. Mixa brödet i matberedare och häll i kokosoljan. Tryck ut i en springform 24cm. Ställ svalt.
Lägg gelatinet i kallt vatten. Hacka rödlök och sill fint. Använd stavmixer och Mixa äggmjölken med ansjovis och spad. Tillsätt sedan kokosmjölken och mixa. Blanda i sill och lök. Krydda och smaka av.
Efter 5 min krama ur gelatinet och smält i kastrull och rör i blandningen. Häll sedan i springformen och låt stå kallt minst 4 timmar. Vid servering dekorera med klippt gräslök och rädisor. Pssst....... Tårtan blir godare ju fler dagar den får stå :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar