Årets födelsedagstårta blev en rosa dröm med smak av lime, hallon, lemoncurd och kokos.
Tårtbotten:
2 äggvitor+ 2 ägg
2-3msk honung
1,5dl mandelmjöl
0,5dl kokosmjöl
0,5dl kokos
1msk fiberhusk
2tsk bakpulver
1krm vaniljpulver
Rivet limeskal från en halv lime och lite saft.
Fyllning:
2dl frysta Hallon
1/2 Banan
Vaniljessens eller pulver efter smak
Lemoncurd
Frosting:
1,5dl kokosgrädde
Rivet limeskal från en halv lime
1msk Hallonjuice(från dom tinade hallonen)
Droppar röd karamellfärg(valfritt)
Kokoschips
Vispa ägg, lime och honung poröst. Blanda alla torra ingredienser och vänd sedan ner i äggen.
Häll ner i en liten springform.
Grädda i 175grader i ca 35-40min. Prova med sticka.
Under tiden så vispa kokosgrädde, lime, juice och färg poröst.
Ställ kallt i kylskåp.
När kakan svalnat skär botten i tre delar. Fördel om man har en lång och vass brödkniv.
Nedersta lagret så mosade jag banan och hallon med vanilj.
Andra lagret blev täckt med lemoncurd. Sedan på med locket.
Gardera sedan tårtan med frostingen och kokoschips. Hade även några små chiafrön på. Eller varför inte använda färska bär efter säsong, jordgubbar till midsommar tex. :-)
Tips! Förbered tårtan och kokosgrädde dagen innan så den hinner safta till sig och gardera den aktuella dagen :-)
Vacker som en dröm:-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar