När det väl är högtider så kan jag känna att jag släpper tyglarna lite. Under påsk så är det sill och gravad lax som blir undantagen, eftersom det är socker i lagen och i gravningen. Men jag väger att det samtidigt är så bra med omega -3 så att det nån gång per år känns okej :-)
Till laxen brukade alltid vi äta gravlaxsås/hovmästarsås. Men i år skulle jag göra den själv för att hålla ner mängden vitt socker i hela måltiden.
Busenkel sås att göra och supergod:-)
Recept till 2,5-3dl
1msk honung(valfritt)
1,5msk rödvinsvinäger
3msk grovkornig senap som skall vara söt/stark. Min var hemmagjord med honung.
1krm salt
1krm finmalen svartpeppar
Lite Cayenne
Ca 1,5-2dl rapsolja eller väldigt mild olivolja
1dl hackad dill
Använd gärna elvisp. Vispa ihop allt utom oljan och dill i en bunke. Vispa sedan under tiden du häller oljan i en fin stråle. Blanda i dillen.
Servera till gravad eller rökt fisk. :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar