söndag 5 april 2015

Fröknäcke

Äntligen lägger jag upp receptet på fröknäcke. Bättre sent än aldrig:-) 

Recept till 2plåtar
2dl solroskärnor 
2dl skalade sesamfrön
1dl linfrö hela
1dl linfrö krossad
0,75dl pumpakärnor
2msk fiberhusk 
1dl kallpressad rapsolja
4dl kokhett vatten 
1,5tsk Himalayasalt eller havssalt
Kryddor man kan använda örtsalt, kummin, fänkål, brödkryddor. Kanel och kardemumma för en mer dessertig smak. 

Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner olja och vatten. Blanda väl. Det kommer bli en fast slemmig frödeg efter några sekunder tack vare fiberhusken. 

Dela degen i två och klicka ut på bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg nu ett annat bakplåtspapper på och tryck ut degen så jämt som möjligt över hela plåten. 

Grädda i 150 grader i 50-60 min. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. 
Skär rutor i lämplig storlek eller bryt när det svalnat. 
Perfekt till snack och dippa eller som bröd med gott pålägg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar