Lussekatter är något som signalerar att julen står för dörren. Avnjutas på advent eller på lucia såklart med en varm kopp glögg eller mjölkfri latte med julsmak i andra handen :-)
Dessa är mejerifria, gluten/spannmålsfria. Vill man göra dom nötfria så byt ut mandelmjölet till 1msk kokosmjöl. Dessa går supersnabbt att göra och blir saftiga.
Recept till 10-12st
5ägg
3-4msk råhonung eller honung
0,5dl kokosmjölk
0,75dl kokosolja eller kallpressad rapsolja
1dl kokosmjöl
2msk mandelmjöl
0,5gr saffran eller 1-2tsk kardemumma
1krm vaniljpulver(valfritt)
1nypa salt
2tsk bakpulver
4msk fiber husk
Sätt ugnen på 175grader.
Smält kokosoljan.
Vispa ägg och honung poröst/ljust.
Häll i kokosmjölk och kokosolja. Rör om.
Blanda alla torra ingredienser, häll i och blanda väl till en deg. Låt stå i 5 min.
Forma korvar och gör lussekatter. Pensla med ägg och lägg på russin.
Grädda i mitten av ugnen 15-17min.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar