Ja dom ser ju onekligen ut som vanliga chokladbollar. Men innehållet är det bara kakao och kokos som stämmer med originalet. Detta recept är inspirerat från undervarttak.se's recept. Så inspirerande sida. Kika in där!!
Recept till 30-35 bollar
150gr färska dadlar
50gr katrinplommon
1dl mandel eller 0,75dl mandelmjöl
1dl pumpakärnor
1dl paranötter
1dl valnötter
1dl riven kokos
4 msk kakao
1msk kanel
Lite rivet citronskal.
2krm vaniljpulver
1dl smält kokosolja
2msk starkt kaffe om man gillar kaffe
Så här gör du: Är det kärnor i dadlarna så kärna ur dom. ICAs eco hade kärnfria. Mixa nötterna och pumpakärnorna för sig i matberedare. Häll över i en skål och mixa sedan dadlarna, plommon och kokosen för sig. Mixa ihop de två satserna tillsammans med kakao, vaniljpulver och kanel. Tillsätt kokosoljan och mixa till en slät smet Forma smeten till bollar Rulla bollarna i kokos.
Tips! Till jul kan man smaksätta dom med pepparkakskrydda :-)
Eller varför inte
Chili
Kardemumma
Pepparmint
Arraksarom
Ingefära
Jag delade upp smeten och gjorde tre olika smaker på en gång, kaffe/kanel, pepparmint (gjorde dom toppiga med kokos) och arraksarom . Arrak gjorde jag till små rullar och doppade i 85% choklad. För speciella tillfällen. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar