En middag med rysk inspiration. Så himla enkel och god soppa som nästan sköter sig själv. Tur att jag gillar rödbetor, dom är ju dessutom jätte nyttiga med sin folsyra. :-)
Recept 4port
2 stora rödbetor eller 4 små
1 stor gul lök
1 klyfta vitkål
1-2 morötter
2 lagerblad
1,5 liter vatten
Hackad persilja
Salt och peppar
Cayenne
Hacka lök ganska grovt, hacka halva medaljonger av moroten och strimla vitkålen. ( hacka tunt)
Häll i kokosolja i en stor kastrull och lägg i grönsakerna. Låt bli lite brynta.
Häll på vatten. Lägg i lagerblad.
Låt småkoka i 30-40 min tills vitkål och morot är lite al dente.
Under tiden skala och grov riv rödbetorna. Lägg i dom efter 30 min och låt puttra i 10 min. Krydda.
Klart. Garnera med en rullad boll ruccola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar