tisdag 6 oktober 2015

Rysk rödbetssoppa


En middag med rysk inspiration. Så himla enkel och god soppa som nästan sköter sig själv. Tur att jag gillar rödbetor, dom är ju dessutom jätte nyttiga med sin folsyra. :-) 

Recept 4port 

2 stora rödbetor eller 4 små
1 stor gul lök
1 klyfta vitkål
1-2 morötter
2 lagerblad
1,5 liter vatten 
Hackad persilja 
Salt och peppar
Cayenne

Hacka lök ganska grovt, hacka halva medaljonger av moroten och strimla vitkålen. ( hacka tunt) 

Häll i kokosolja i en stor kastrull och lägg i grönsakerna. Låt bli lite brynta. 
Häll på vatten. Lägg i lagerblad. 
Låt småkoka i 30-40 min tills vitkål och morot är lite al dente. 

Under tiden skala och grov riv rödbetorna. Lägg i dom efter 30 min och låt puttra i 10 min. Krydda. 

Klart. Garnera med en rullad boll ruccola. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar