Gulasch kan jag känna är en bortglömd maträtt som ofta förknippas med skidvistelser i fjällen. Men varför begränsa gulaschen till en vecka??? Det är ju en tacksam maträtt som sköter sig självt... nästan och som räcker i flera dagar om man gör storkok och bara en kastrull att diska:-) Min är utan potatis, vill man kan man ha i sötpotatis eller gå loss med fantasin.
Recept
600gr högrev på nöt, vilt eller griskött.
2 stora lökar
½ kålrot
½ zucchini
1 tetra krossade tomater 500gr
2-3dl benbuljong eller vatten(+bra buljongtärning)
några cocktailtomater
salt och finmald svartpeppar
1msk paprikapulver
2tsk mejram
1krm kummin
1-2msk sambal olek
1-2 vitlöksklyftor
Hacka lök, pressa vitlök och tärna kålrot smått och kött, bryn i kastrull tills allt har fått fin färg. Häll på buljong eller vatten, krossade tomater, delade cocktailtomater och hackad zucchini. Krydda och på med lock och låt puttra på svag värme i 30-40 min om du har fläskkött och i 1 timme om du valt nöt eller vilt.
Gott att ha till är majonnäs smaksatt med rivet apelsinskal. :-) Otippad men mycket god combo.
Hacka lök, pressa vitlök och tärna kålrot smått och kött, bryn i kastrull tills allt har fått fin färg. Häll på buljong eller vatten, krossade tomater, delade cocktailtomater och hackad zucchini. Krydda och på med lock och låt puttra på svag värme i 30-40 min om du har fläskkött och i 1 timme om du valt nöt eller vilt.
Gott att ha till är majonnäs smaksatt med rivet apelsinskal. :-) Otippad men mycket god combo.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar