Hur kan man få i sig grönsaker till frukost som får plats i en liten burk??
Prova göra gröt. Jag brukar göra på antingen blomkål, vitkål eller zucchini.
Gör man den kvällen innan känns det som man har en smaskig pudding dagen efter:-)
Denna gröt, 1port
0,75dl finmixad blomkål och vitkål 40/60
0,5dl vatten
1ägg
1msk kokosmjölk
0,5tsk fiberhusk
Krydda. Kanel, kardemumma, saffran, honung eller vaniljpulver
Låt kålen puttra lite i vattnet så att det blir lite mjukt.
Krydda, ha i ägg, fiberhusk och kokosmjölk.
Höj värmen lite och rör hela tiden tills du får en konsistens du är nöjd med.
Servera direkt med lite kokosmjölk, äggmjölk eller nötmjölk. Toppa med granola, bär eller kärnor.
Eller förbered nästa dags frukost och låt svalna i burken.
Smaklig gröt:-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar