tisdag 23 juni 2015

Bröd till olika tillfällen

Gjorde pita och korvbröd nu när det är grill tider. Perfekt att fylla med pulled pork, korv av god kvalité, hamburgare eller som jag gjort här. Jag fyllde det med vildsvinsskav och söt/stark-salsa och grönsaker. 


Recept på bröd 7 korvbröd eller 5stora pitabröd

1,5dl mandelmjöl
1,5dl solroskärnmjöl( mixade kärnor, man kan ha mandelmjöl istället) 
2tsk bakpulver
1tsk salt
4msk fiber husk
0,5tsk brödkryddor
3st äggvitor
2,5dl kokhett vatten

Sätt ugnen på 175grader
Häll i alla torra ingredienser i en bunke. Använd elvisp och blanda. Häll i äggvitor, vispa. 
Häll i varma vattnet. Vispa ihop. 

Använd fuktiga händer och forma pitabröd eller korvbröd. Eller varför inte hamburgarebröd. Ha på lite sesamfrö då så det blir extra snyggt. 
Dom kommer svälla ganska mycket i ugnen. 
Grädda i 50 min. Låt svalna innan ni skär och fyller med godsaker. :-) lätt som en plätt! 

(God enkel Salsa finns under sås och röror, men istället för aprikos hade jag katrinplommon i detta recept. ) 


(Pssst... Byt ut mandelmjöl till valnötsmjöl istället. Då blir brödet mörkare och mustigare:-) 

Receptet är inspirerat av undervarttak.se recept. Sååå bra sida. Kolla in den! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar