En härligt len och krämig pannacotta blev kvällens dessert. Istället för mjölk använde jag kokosmjölk.
Super enkelt att göra.
Beräkna ca 1dl kokosmjölk per portion
Till två personer
2dl kokosmjölk
1krm vaniljpulver
1msk honung(valfritt)
Nypa salt
Lite pressade citron
En liten rosmarin kvist(valfritt)
1äggula
1,5 gelatinblad
Lägg gelatinblad i kallt vatten
Värm alla ingredienser i en kastrull förutom äggulan.
Värm på medelvärme, det ska inte koka. Fånga upp rosmarinen och ha i äggulan under omrörning.
Krama ur gelatinbladen och lägg i och rör i kokosmjölken så det blandas väl.
Häll upp i passande skålar, formar.
Ställ svalt till det stelnat.
Servera med jordgubbar som rörts runt i limesaft, vaniljpulver och nymalen svartpeppar.
Perfekt att förbereda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar