lördag 14 februari 2015

Hjärtliga chips!

Enkla chips att göra av valfri grönsak. Palsternacka, broccoli-stam, betor.....
Denna gången gjorde jag hjärtan av sötpotatis.  Inte alls så avancerat som det ser ut. 
Skala sötpotatis och skär så den så att den blir droppformad när man tittar från sidan. Skär sedan ett v  som sen blir hjärtskåran. Ta potatisskalaren och skala till och jämna till kanterna så en hjärtform blir mer framträdande. 
Skiva tunt med kniv, lägg på plåt och krydda. 
Jag hade salt, chili och lite Cayenne 
In i ugnen under natten 7-8h i 75grader 
Härligt att vakna med klara chips! :-) varför inte dippa dessa i guacamole?!?! 
Ta hand om era kära och ha en fin dag. 

4 kommentarer:

  1. Jag undrar om man ska salta rejält?
    Tänkte prova till helgen ;) /Sofie

    SvaraRadera
  2. Ja salta på. Välj gärna ett naturligt salt. :-)

    SvaraRadera
  3. Kan man lägga chipsen omlott på plåten om man gör många?

    SvaraRadera
  4. Nja, risken är att dom fastnar i varandra. Men det funkar jättebra med två plåtar samtidigt. Jag gör alltid två plåtar men lägger dom väldigt tätt.
    Lycka till:-)

    SvaraRadera