Kalkon, grönkål, cosmopolitansallad, gurka, rödlök, rostade solroskärnor och pumpakärnor och lätt stekta focacciakrutonger som jag hade i frysen. Se recept under Recept/Bröd
1 ägg
1 ansjovisfile och lite spad( klippt)
1 vitlöksklyftor (klippt)
1tsk dijonsenap
1msk citronsaft
1tsk vitvinsvinäger
Salt och peppar
Mixa allt i hög smal kanna med stavmixer.
Häll i olja och mixa tills önskad konsistens. Skall vara lite rinnig.
Vänd runt sallad och dressing. Garnera med krutonger och frön/kärnor.
Vill man kan man ju knapersteka lite bacon till. Eller välja kallrökt lax som man skär i kuber. Eller varför inte addera mer grönsaker och göra den helt vegetarisk och skippa ansjovisen.
Smaklig spis:-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar