tisdag 27 januari 2015

Leverstuvning nästan som förr.....

När jag var liten så fanns det en del favoriträtter. Bl.a. Torsk med äggsås, fläskfilé med banan och kokos och nåt så otippat som leverstuvning. 
Jag tycker fortfarande det är supergott! Lever är dessutom fullt med näringsämnen. Toppen! 


Recept på min variant ca 3-4pers. 

700gr Ungnötslever
1stor gul lök
1paket bacon av god kvalité 
1burk kokosmjölk( det fasta vita+ lite vätska)
En näve torkade trattkantareller(valfritt) 
0,5dl lingon
Salt o peppar
Persilja
Mejram
Cayenne 
Lökpulver

Börja med att hacka lök och bacon och bryn på svag värme så löken blir mjuk. 
Skölj levern och skär sedan bitar och ha den i stekpannan tillsammans med lök och bacon. Låt den bli genomstekt.  Häll sedan på kokosmjölken. ( Jag tog bara det fasta vita och lite av vätskan) 
Krydda. 
Smula över svampen och ha i lingon. 
Låt puttra ganska kraftigt så att önskad konsistens på såsen är ett faktum. :-) 

Servera med strimlad zucchini, blomkålsris eller grönsallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar