Jag tycker fortfarande det är supergott! Lever är dessutom fullt med näringsämnen. Toppen!
Recept på min variant ca 3-4pers.
700gr Ungnötslever
1stor gul lök
1paket bacon av god kvalité
1burk kokosmjölk( det fasta vita+ lite vätska)
En näve torkade trattkantareller(valfritt)
0,5dl lingon
Salt o peppar
Persilja
Mejram
Cayenne
Lökpulver
Börja med att hacka lök och bacon och bryn på svag värme så löken blir mjuk.
Skölj levern och skär sedan bitar och ha den i stekpannan tillsammans med lök och bacon. Låt den bli genomstekt. Häll sedan på kokosmjölken. ( Jag tog bara det fasta vita och lite av vätskan)
Krydda.
Smula över svampen och ha i lingon.
Låt puttra ganska kraftigt så att önskad konsistens på såsen är ett faktum. :-)
Servera med strimlad zucchini, blomkålsris eller grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar