onsdag 15 oktober 2014

Två sorters sill


Jag älskar sill!! Sill och kokt ägg brukar vara tradition när det kommer till helgfrukost. 

Här kommer två varianter. En Drömsill på mitt vis och en Äpple/Currysill. 

Drömsill 
En burk inläggningssill som blötlagts under natten. (Pressa sedan ur vatten)
1 dl naturell majonäs(ganska fast hemmagjord) 
1msk tomat puré 
1tsk citronsaft
2tsk grov senap
1/2 finhackad rödlök
1-2msk röd rom efter tycke och smak
Finhackad dill 
Cayennepeppar 
Salt och peppar. 

Rör ihop och lägg i burk. Håller sig ca 1-2veckor i kylen. 

Äpple/Currysill
En burk inläggningssill som blötlagts under natten. (Pressa sedan ur vatten)
1dl naturell majonäs(hemmagjord) 
1litet finhackat äpple
7cm finhackad purjolök
Hackad persilja
1tsk curry
2tsk gurkmeja 
Liiiite chilipulver
Salt och peppar

Rör ihop. Lägg i burk och sedan är det bara att njuta :-) 


2 kommentarer:

  1. Åhh vad härligt, jag som älskar sill och tänkt att det kommer jag inte kunna äta mer... Tack! ��

    SvaraRadera
  2. Var lugn. Flera olika smaksättningar är på G:-)

    SvaraRadera