Här kommer ett recept på mitt favvobröd.
Brukar baka och frysa in så att det alltid finns.
Recept till 4st baguetter eller 6st tekakor typ.
4 ägg
1 1/2dl finriven zucchini
1 1/2dl mandelmjöl
2msk fiber husk
1msk kokosmjöl
1dl skalade sesamfrön
1/2tsk salt
2tsk bakpulver
1tsk brödkryddor
lite bovetemjöl
Vispa ägg poröst med elvisp ca 3min
Tillsätt zucchinin och vänd runt i äggsmeten.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner så det blandas ordentligt.
Låt stå i 10-15 min
Forma med blöta händer baguetter eller tekakor. Jag hade på lite bovetemjöl(bovete är en ört) och vred dom, så man fick ännu mer baguette känsla.
Grädda 20-30min i 190grader. Beroende på storlek. Men dom skall få fin färg. :-)
Tips. Jag brukar även ha i solroskärnor, pumpakärnor och riven morot ibland.
Jag har tidigare provat andra lchf-bröd men när jag bakade och smakade detta bröd igår så såg jag min räddning när det gäller bröd.
SvaraRaderaJättegott!!! :)
Tack, Mimmi!
//Sofie
Så roligt! Jag brukar ha detta recept som grund och sen är det bara att exprimentera. Smaksätta med oliver och soltorkade tomater kanske?
SvaraRaderaEller riva i ett äpple istället och göra äppelmuffins..... Oändligheten är många.
Ja, tack för tipsen :)
RaderaJag kände direkt att det skulle vara ett bra alternativ till hamburgerbröd.. ;)
Har du några bra frukosttips?
// Sofie