Ikväll serverades det blomkålspizza. Man kan säga att jag använde nästan alla ingredienser från gårdagens middag. I ny tappning bara.
Botten:
Ca ett halvt litet huvud. Blomkålen körs i matberedare tills det blir alldeles smuligt/mjöligt. Tillsätt.
1ägg
Ett halvt paket fetaost.
Salt och peppar
1msk kokosmjöl
Platta ut smeten på bakplåtspapper och förgrädda i 225 grader i 10-15 min. Tills den blir gyllene.
Tomat sås:
Lite Krossade tomater och 2st soltorkade tomater körs i mixer med salt,peppar, chili och vitlök.
Sen är det valfri topping som gäller. Jag använde zucchini, bacon, champinjoner, rödlök, ägg och oliver. Basilika.
Grädda ytterligare i 8-10min.
Jag smulade över lite fetaost innan servering. Och det blev mums! Vill man ha den helt vegetariskt så skippar man bara baconet.
Recept på min egna fusk bea-sås kommer sen. :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar