söndag 4 maj 2014

Maskrospesto

Nu har våren äntligen kommit till Dalarna och istället för att svära över ogräs som börjar visa sig. Så blev jag inspirerad av att plocka dom nya, små spröda maskrosbladen och göra pesto. Maskrosor anses vara väldigt blodrenande och nyttiga. 

Jag kollade runt på lite olika recept, gjorde mitt eget som blev ungefär så här. 

Recept 
En knippe spröda sköljda maskrosblad
1/2 avokado
1tsk honung
Rivet citronskal
1-2msk citronsaft
2msk mild olivolja 
1dl solroskärnor 
1/2dl cashewnötter 
Salt och peppar 
Lite sambal olek 
1 pressad vitlöksklyfta. 

Mixa samman alltsammans. Och vips nyttig pesto. Vill man kan man ta bort honungen. 
Själv gjorde jag en enkel hamburgare att servera med peston. :-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar