onsdag 1 oktober 2014

Strömmingslåda på mitt vis


Idag stod en svensk klassiker på matsedeln, nämligen strömmingslåda på mitt vis. 

Strömmingsfiléer
Hackad purjo
Hackad rödlök 

Klipp bort fenan och rulla sillarna med skinnsidan ut, lägg i en form, peppra och salta lite och strö över den hackade löken. 

Såsen: 
Kokosmjölk 
Lite hackad chili
Röd fiskrom
Dill
Sambal olek efter smak
Salt och peppra

Smaka av och gör den till din  :-) om du tror det kommer smaka kokos så gör det inte de. Sältan från fisken och rommen blir i balans. 
Rör ihop och häll över fisken. 

200 grader i 30 min. 

Jag gjorde en sallad på grovrivna morötter, pressad citron och rostade pumpakärnor och solrosfrön. (Rosta i torr stekpanna tills det börjar knäppa lite) 

Smaklig måltid! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar