fredag 3 oktober 2014

Kanelbulle ska det ju va!


Detta recept är utformat efter zucchini baguetterna. Dock har jag bytt ut lite grejer. 
Degen kommer vara kladdig men de är sånt man får ta och första omgången kanske inte blir så jättefin, men skam den som ger sig. :-) 

Recept till ca 15st  bullar


4 ägg
1st rivet äpple, gärna mjöligt och skalat. 
1 1/2dl mandelmjöl
2msk fiber husk
1msk kokosmjöl
2tsk bakpulver
1-2msk honung
1krm vaniljpulver 
Kanel och kardemumma (gärna hel krossad kardemumma) dessa efter smak
1ägg till pensling 

Vispa ägg och hunung poröst med elvisp ca 3min
Tillsätt äpple och vänd runt i äggsmeten. 
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner så det blandas ordentligt. 
Låt stå i 15 min

Under tiden gör du fyllningen:
1msk honung
1 litet äpple eller ett stort halvt, rivet eller mixat. 
1/2dl mandelmjöl 
Lite vaniljpulver
Mycket kardemumma och kanel tycker jag det ska vara. 
Rör ihop alla ingredienser. 

Tryck ut degen med blöta händer till en rektangel ca 15x30 på ett oljat bakplåtspapper. Kleta på fyllningen över hela. Och nu är det rulltårta teknik som gäller.  Börja rulla in ena långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Försök att hålla så det blir en jämn rulle och peta loss degen ifall den fastnar. När rullen är klar skärs den i 2cm tjocka. Det är kladdigt men fukta händerna och lägg dom i bullformar. Pensla med vispat ägg. Vill man kan man strö över mandelsån. 

Grädda 15-25 i 190grader. Beroende på storlek. Men dom skall få fin färg. :-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar