torsdag 19 mars 2015

Rotmos i ny tappning

Ja idag kom jag på en ny variant av rotmos. Det bästa med denna variant är att du slipper skala massa potatis:-) 

Recept ( efter tycke och smak) 
Kålrot
Rotselleri
Morot
Vitkål( ersätter potatisen) 
Salt 
Äggula

Jag hackade rotgrönsakerna smått och lät koka en stund. Sedan hackade jag vitkål ganska litet och la med i kastrullen. Vattnet skall knappt täcka, lägg på lock. Koka på medelvärme tills vitkålen och rotgrönsakerna är mjuka. Häll av lite vatten om det är för mycket. Ta stavmixern och mixa till mos. Krydda. Rör ner en äggula. 

Super gott! Snabbare att göra än vanligt rotmos. Hi hi ;-) 

Sås
2 ägg kokta i ca 2 min( skalade)
1-2 ansjovisfileer
0,5dl kallpressad rapsolja
Citron zest
Citronsaft
Salt
Persilja

Mixa alla ingredienser i en smal hög tillbringare till en trevlig konsistens. Klart! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar