onsdag 18 mars 2015

Valnötsbröd

Jag brukar alltid ha färdigskivat bröd i frysen. Enkelt att ta upp kvällen innan helgfrukost då en äggmacka smakar extra bra. Eller varför inte hemmagjord glutenfri bredbar leverpastej med krispig gurka. 

Sätt ugnen på 175grader. 

Recept till en brödform 
5 ägg+1äggvita 
2dl Vatten 
1dl Kokosmjöl
1dl mandelmjöl
0,5dl Nyponskalmjöl 
2dl Valnötsmjöl (mixade valnötter)(kan ersättas med mandelmjöl eller mixade solroskärnor) 
1msk Fiber husk
2msk Chiafrön
0,5dl solroskärnor 
2tsk Äppelcidervinäger 
2tsk bakpulver 
1,5tsk Salt
1-2tsk brödkryddor

Vispa ägg och vatten mycket fluffigt. Mixa valnötter och chiafrön tills det blir mjöl. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner i äggsmeten, blanda ordentligt och häll upp i en bakplåtspappersklädd brödform. Sikta över lite bovetemjöl eller kokosmjöl och skär kryss. Så den blir extra fin. 
Grädda i ca 60 min  

Skiva upp när det svalnat. Perfekt att frysa in och ta upp när man är extra sugen på äggmacka eller leverpastejmacka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar