tisdag 31 mars 2015

Kavring


Kavring är ett populärt bröd till Påsk och Midsommar. Fänkål och kummin är kryddorna som gör dess speciella smak. 
Mitt recept är utan gluten, spannmål och mejerier. 

Recept 
4ägg+1äggvita
1msk honung(valfritt)
2dl kokosmjöl
1dl nyponskalmjöl 
1,5dl parannöt- valnöt eller mandelmjöl
1,5msk fiber husk
2tsk äppelcidervinäger 
2tsk bakpulver
2,5dl vatten
1,5tsk salt
1tsk hel kummin
1tsk hel fänkål
1tsk brödkryddor

Koka upp vatten, mortla kryddor och häll på vattnet och äpoelciderinägern. Låt stå och svalna. 

Vispa ägg och honung poröst. 
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggen. 
Häll i vatten, kryddor och blanda väl. Låt stå 10 min
Häll i en bakplåtspappersklädd brödform. 
Platta till med fuktiga händer. Pensla med starkt kaffe

Grädda i 60min i 175grader. 

Kavring är dessutom botten till min goda silltårta som är ett måste på påsk och midsommar. :-) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar