fredag 21 augusti 2015

Blodpudding

Nu har jag testat att göra blodpudding på mitt sätt. Utan mjöl eller potatis eller vad man kan tänkas ha i den man köper i affären. 

0,5l nötblod. Finns fryst på affären. 
3dl kycklingbuljong( hemmagjord) 
1msk kokosmjöl
1dl mandelmjöl
Lite strödadlar
3ägg
2tsk fiber husk

Krydda med salt, svartpeppar, nejlika, kryddpeppar och lite chili. 

Vispa ihop allt. Provstek en plätt och kolla kryddningen. 
Häll i en avlång brödform. Ställ i vattenbad i nedre delen av ugnen i50-60min i 175grader. 

Låt svalna och ställ i kylskåpet under natten. Nästa dag. Skär skivor och stek. Servera med bacon eller stekt fläsk och rårördalingon med honung. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar