onsdag 2 september 2015

Blåbärskaka

Ja nu är det tid för blåbär. Det är lyx att kunna gå ut i skogen och plocka sig ett litet lager man kan frysa in :-) 



Recept 
3ägg
1-3 msk honung ( valfri mängd)
1dl mandelmjöl 
1msk kokosmjöl 
0,5dl kokosolja
0,5dl kokosmjölk( santa Maria extra creamy) man kan säkert byta ut till mandelmjölk också. Eller annan nötmjölk
2tsk bakpulver
1krm vaniljpulver
Nypa salt
Rivet citronskal

Topping
0,5dl kokosolja 
0,5dl riven kokos
0,5dl hackade pekannötter 
1-2msk honung 

1,5dl blåbär 

Smält all kokosoljan till kaka och topping mät upp de som skall i kakan och häll den i kokosmjölken. 
Fortsätt att ha i övriga ingredienser till topping/toscan och rör runt. Låt stå. 

Vispa ägg och honung pösigt. Häll i resterande ingredienser och vispa tills det är blandat. 
Häll ut i en liten springform smörjd med kokosolja. Strö över blåbär och toppingen. 

Grädda i 175grader. 
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 min. 
Tips. Vill du göra muffins så grädda i mitten av ugnen 8-10min. Beroende på storlek. 

Servera med kokosgrädde. Gott!!! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar