lördag 18 oktober 2014

Meatzapizza

Kvällens middag blev en Meatzapizza. Superenkel och mättande. 

Den består helt enkelt av köttfärs som kryddas på valfritt vis. 
Jag hade salt och peppar, oregano och färsk basilika 
Tryck ut köttfärsen på bakplåtspappersklädd plåt. Gör den ganska tunn eftersom den kommer krympa och avger ganska mycket vätska.

Tomatsås:
Krossade tomater
Gul lök
Vitlök
Färsk basilika 
Salt, peppar och cayennepeppar 
Mixa ihop allt. 

Bred såsen på köttfärsbotten. Sen är det bara att ha på de man vill. 
Jag hade tex 
Lök, zucchini, bacon, champinjoner, tomat, ägg och oliver. Krydda! 
200grader i ca 20-25min. 
Sen smulade jag över lite fetaost och färsk basilika. 
Till detta en chili-bea-majonäs som pricken över i. 
Smaklig spis! :-) 

3 kommentarer: