torsdag 27 november 2014

Min alldeles egna julkorv

Att göra egen korv behöver inte vara så krångligt som många tror. Man behöver inte ens kroktarm. :-) 
Gör man den själv så slipper man ju dessutom både potatis, socker och e-ämnen. Dessutom får man en korv med väldigt hög kött %. 

Ta fram matberedare eller köttkvarn om du har. Jag har bara matberedare, men det funkar jättebra med den.
Ha i 
200gr tärnat sidfläsk
300gr fläsk färs
1dl vatten 
1,5tsk salt
0,5tsk nejlika malen
0,5tsk ingefära
0,5tdk kryddpeppar malen 
2krm nymalen svart eller vitpeppar 

Mixa allt tills det är en jämn konsistens. Lägg ut dubbla plastfolie och lägg ut korvfyllningen. Jämna till och rulla ihop två tjocka korvar. 
Lägg ner i sjudande vatten i ca 25min. 
Låt korvarna svalna. Ta sedan av plasten och  skiva upp och frys in.  
När det sedan är jul. Ta upp önskat antal skivor lägg i sjudande vatten med lagerblad och kryddpepparkorn. 

Gott att servera till är senaps/stuvad vitkål. Jag bryner helt enkelt bara vitkål på låg värme i stekpanna tills den är mjuk, häller i extra creamy kokosmjölk, salt/peppar och hemmagjordsenap. höjer värmen och låter de puttra ihop så det blir gräddig stuvning. På så sett kommer man undan potatis och senapen med tillsatt socker. 

Smaskens. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar