torsdag 9 april 2015

Mandel och frökex

Provade att göra ett lite dessertigare kex. Som man kan ha antingen till nötsmör, "marmelad" eller getost i mitt fall 
Utgick från fröknäcket men adderade mandelmjöl, kanel och kardemumma. 

Recept 
1dl skalade sesamfrön
0,5dl krossade linfrön
0,5dl hela linfrön
0,5dl solroskärnor(valfritt) 
1dl mandelmjöl
1,5msk fiberhusk 
0,5tsk salt
0,5tsk kanel och kardemumma 
0,5dl olja 
2,5dl kokhett vatten

Häll alla torra ingredienser i en bunke och blanda. Häll i olja och vatten och blanda. 
Lika som fröknäcke så placera degen mellan två bakplåtspapper och pressa ut över plåten. 

Grädda i 40-50 min i 150grader. 
Skär bitar när det fortfarande är varmt och lyft över bakplåtspappret till gallret i ugnen och låt torka i den avstängda ugnen på eftervärme. 

Till dessa kex. Gjorde jag ett nötsmör av cashew, mandel och solros. Kakao och rapsolja och salt. Gott gott! :-)
Mixa inte för länge för då kan de skära sig. :-( som de på bilden :-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar