onsdag 10 juni 2015

Nöt och fröbröd

Det här nötbrödet är en riktig hit. Perfekt att skära tunna skivor och ha i frysen. Så man alltid kan göra sig en äggmacka;-) 

1 nöt och fröbröd

Sätt ugnen på 160 grader

150 g valnötter

100g hassel eller paranötter eller 50/50

100 g sötmandel med skal 
100 g krossade linfrön
100 g skalade sesamfrön
150 g solroskärnor

50gr pumpakärnor 

1 tsk salt (för kavringkänsla så mortla 1tsk anis, kummin och fänkål,vill man kan man ju mixa nötterna då. Om man vill ha ett jämnare bröd) 

1 dl olivolja eller valnötsolja 

6 ägg

Ställ en bunke på en köksvåg och häll i alla nötter och frön. Nollställ mellan varje. I med salt och kryddor och olja. Knäck äggen. Rör runt. Tycker du att det behövs ett ägg till så tveka inte att ha i de. 

Häll ut fasta smeten i en pappersklädd form. Tryck till och jämna till ytan med fuktig hand. Grädda i 60min. Stälp upp brödet när det är klar så det får kallna. Servera till midsommar sillen, lägg på kallrökta laxen, ägget, makrillen eller varför inte en len guacamole. Smaklig spis

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar