måndag 1 juni 2015

Grönsaksplättar med bacon och lingon


Nyttigare plättar! 
Idag serverades det grönsaksplättar med bacon och lingon. 

Skala och Hacka grönsakerna smått. Då går det fortare att koka. Dom grönsaker jag använde till dessa plättar var. 
Palsternacka
Morot 
Savoykål 

När grönsakerna blivit mjuka så häll av nästan allt vatten. Gör inget om det är en liten skvätt kvar. 

Tillsätt ägg och salt, örtsalt och lite svartpeppar. Mixa med stavmixer. Blir smeten för fast så ha i lite vatten eller kokosmjölk. 

Hur många ägg tänker ni??? Räkna på 2ägg till varje 100gr. 

Stek i kokosolja på ganska hög värme. 
Jag steker två åt gången. Men det beror väl på hur stora man gör dom och hur stor stekpanna man har. 

Jättegoda plättar som jag varmt kan rekommendera. 

Eller varför inte göra en stor ugnspannkaka med sidfläsk. Hel bit sidfläsk 175grader i 1,5h och pannkakan i 30-40 min. 

Andra grönsaker man kan använda
Pumpa
Sötpotatis 
Kålrot

Perfekt om man får ugnsrostadegrönsaker över från middag. Då är morgondagens frukost/lunch halvt fixad. (-; 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar