söndag 4 oktober 2015

Chokladkaka med raw chokladkräm med smak av mint.

Chokladkaka med krämig mint/choklad topping. självklart utan gluten/spannmål och komjölksmejerier
Receptet på botten är samma som mitt muffinrecept fast jag hade 3 msk raw kakao och gräddade ien form som var ca 20x30cm i ca 20-30min i 190grader. Blir då ca 25 mindre bitar. Perfekt mumsbit till kaffekoppen. 

Recept på krämen som täcker en kaka som är 20x30cm. Beroende på hur tjock man vill ha. Till biskvier räcker det till ca 12 st lagom stora. 


50gr kokosolja ( ta 50/50 med och utan smak ifall du vill att det ska smaka mindre kokos. Jag har Cocosa den bruna som är smaklös) 
3 msk raw kakao
0,5-1msk honung
1äggula
1-2msk kokosmjölk
1nypa salt
Några droppar pepparmintolja (andra alternativ till smaksättning kan vara apelsinskal och saft, lakritspulver, chili eller blanda i kokos) 

Vispa alla ingredienser med elvisp. Ha tålamod allt kommer blanda sig och bli lite fluffigt. Vispa Kraftigt och ganska länge. Smeta ut på den svalnade kakan. Ställ i frys en stund så den stelnar lite, då blir det snyggare snitt när man skär med varmt knivblad. 

Perfekt att ha i frysen. 

Tips! Ha denna som fyllning i biskvier eller muffins, gör tryfflar (lite mer kokosolja då) eller som tårtfyllning. :-) 

Nedan som fyllning i en Citronmuffin:-) 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar