lördag 17 januari 2015

Chips!

Tips till kommande fredagsmys är att göra egna chips. 
Dessa gör sig själva under natten:-) sånt gillar jag. 

Ett av mina favorit verktyg i köket är mandolinen. Den är nästan oumbärlig när det kommer till egna chips.

Denna gången hade jag stjälken från en färsk broccoli, polkabeta och sötpotatis. (Sötpotatisen kan vara väldigt hård, men mjuknar ju längre den får ligga framme, vilket gör den lättare att skära) 
Skala grönsakerna och skiva tunt. Antingen för hand eller med mandolinen, matberedare, "månlandare" eller vad man kan tänkas ha. 
Lägg ut på plåtar med bakplåtspapper, salta och krydda med valfri krydda. Jag tog Cayenne. 

In i ugnen på 80grader i 7-8timmar. :-) knapriga chips är ett faktum. Dom krymper väldigt mycket så tänk på storleken när man skivar dom. 

Smakligt chipsmys. Varför inte dippa i guacamole eller en majonnäs. 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar