onsdag 13 augusti 2014

"Falsk Cheesecake"


När jag bjöd på denna falska cheesecake så va det stooora frågetecken i huvudet på fika gästerna. -Men vad är den gjord av då??? Det smakar ju cheesecake!?!?! 

Detta recept är från nillaskitchen.com :-) 

Botten består av 
2dl nötter. Jag blandade hasselnötter, paranötter och valnötter. Dessa skall ha varit blötlagda i 8 timmar innan. 
13st torkade aprikoser
1krm salt 
1/2tsk var av kardemumma och kanel. 
1krm var av ingefära och vaniljpulver. 

Fyllning
3,5dl cashewnötter. Dessa också blötlagda innan, minst 5 timmar eller dagen innan. 
95gr kokosolja smält. 
Rivet skal från en citron och ev saft. 
3,5dl tinade hallon
2dl tinade jordgubbar 
1,5 msk agave
1/2tsk vaniljpulver. 

Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Degen skall vara lite kladdig men formbar. Klä in en liten springform med bakplåtspapper. 
Fördela botten degen, baksidan av en sked är bra. 

Skölj matberedaren 

Och mixa cashewnötterna, kokosolja, agave, citron och vaniljpulver länge!  Det skall bli en jämn smet. 
Tillsätt bären och fortsätt mixa. 

Häll över botten och ställ i frysen. Vid servering ta fram kakan ca 25 min innan. 

Servera med färska bär. Mums! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar