fredag 4 juli 2014

Blomkålspaella


Ett överraskande gott resultat blev denna blomkålspaella. Några saker byttes ut mot andra och receptet var ungefär såhär. 
 
Sätt ugnen på 175grader. 
Koka upp 1dl vitt vin och 2dl vatten. Salt och 1paket saffran minst. Ångrar att jag inte hade i 2.
 Lägg i valfri mängd oskalade räkor. Låt koka med i 3min. Sila av räkorna. 
Tillsätt sedan hackad vitlök och chili och låt puttra ytterligare. Jag hade även i finhackad gul lök och zucchini hackat i kuber. 

Mixa under tiden 1stort eller 2små blomkålshuvuden i matberedaren. 
Häll blomkålen i en form och häll sedan över kastrullens innehåll. Blanda och rör runt väl. 
Låt gå i ugnen 25-30 min
När det är 5min kvar, ta ut och ha i skalade räkor delade körsbärstomater och jag hade i några crabsticks. Blanda runt och lägg över räkorna med skal på och citron klyftor. Ställ in ytligare 5 min och sen...... Voilá. Paella på lågkolhydratsvis. 
Hoppas den smakar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar